Webdesign tervezés a pozitív felhasználói élmény szolgálatában a megnyerő vizuális nyelv erejével

Egy harmonikus felhasználói felület megtervezése során grafikus vagy webdesigner segítségére lehet szükséged. De mégis mi a minimum elvárható minőségi követelmény a webdesign készítés során?
Webdesign tervezés a pozitív felhasználói élmény szolgálatában a megnyerő vizuális nyelv erejével

Mit gondolsz mi az a webdesign, aminek színvonala megüti a mértéket? Ha szeretnél belesni a kulisszák mögé, hogy mégis mit csinál egy hivatásos szabadúszó webdesigner, mutatunk rá neked egy példát a cikkben.

Hallgasd meg a cikket:

János a fogynifogok.hu domain nevű weboldalának design tervezésére keresett partnert. A konkrét feladat lényegében a régi felület megújítása volt. Ügyfelünk a webdesign készítés során a meglévő logón nem kívánt változtatni, de minden más tekintetben szabadkezet biztosított nekünk.

Alapvető elvárásként a designt illetően az esztétikum és a reszponzivitás került meghatározásra. Az egységes megjelenés a logó, illetve a régi design színeihez lett igazítva. A lila-királykék-magenta színkombináció mellett döntöttünk, mert megállja helyét mind női, mind férfi célközönség esetén.

A munka a főoldali megjelenés megrajzolásával indult és ennek a stílusának elfogadását követően tértünk át a többi layout-ra. Az alábbiakban mutatom, hogyan haladtunk a projekt során.

Főoldal

Hogyan működik oldal

Belépés utáni nyitóoldal, menürendszerrel

A pénztár oldal megjelenése

Étrendek megjelenítése oldal

A tervezés során helyenként szükségesnek ítéltük, hogy az oldal eredeti szerkezeti felépítésén változtassunk. Mint ahogy ennek a projektnek a példája is mutatja, a professzionális webdesign készítése egy rendkívül összetett feladat, még abban az esetben is, ha kiforrott az elképzelés. Az ilyen jellegű grafikai szolgáltatást minden szakember más feltételekkel vállalja, ezért a webdesign árak meghatározása sajnos a feladat és az elvárások pontos ismerete nélkül szinte lehetetlen.

Mi magunk is minden design tervezési feladatra egyedi projektként tekintünk és egyénre szabott árkalkulációt adunk. Az iparágban megbízható partnerként szívesen segítünk Neked is egy olyan honlap grafika létrehozásában, amely törekszik a legjobb optimális felhasználói élmény (UX) elérésére, az pozitív első benyomás erejével felvértezve megfogja a látogatókat és több konverziót generál.

A design akkor lesz valóban profi, ha magát a sitebuild-et is mi biztosítjuk számodra vagyis a weblap vázának felépítését az elkészült tervek alapján. Ez lényegében a kattintható változat, ami kódolást igényel.

A bejegyzés szerzője:

Pintye Andrea

online marketing tanácsadó és stratéga

További honlap, webdesign, ui, ux cikkeink

Szeretnél profi online jelenlétet, de nem tudod mitől jó egy honlap? Van honlapod, de nem vagy benne biztos, hogy a struktúrája vagy a megjelenése optimális a felhasználóid igényeit tekintve? Íme pár tipp!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban és minőségben a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"