Honlapkészítés árak összevetésekor felvetődhet a kérdés...

...Melyik a jobb? Egyedi fejlesztésű webhely vs. WordPress sablon? Nyilván mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ismerkedj meg ezekkel e cikk által!
Honlapkészítés árak összevetésekor felvetődhet a kérdés...

Számos weboldal készítő platform áll rendelkezésedre, melyek gyors és olcsó megoldást kínálnak a saját honlap készítés esetére. Ezek között a WordPress weboldal készítés is adott. Íme a pozitívumok mellette és a negatívumok ellene marketinges szemmel.

Hallgasd meg a cikket:

Napjainkban a szolgáltatásokat az internet világában fedezik fel az emberek, ezért az online jelenlét nélkülözhetetlen a piacképességhez. Azonban mind különbözőek vagyunk. Van, akinek van ideje, türelme egy saját weboldalt összekattintgatni, van, aki pedig inkább profira – szabadúszóra vagy marketing ügynökségre – bízza a feladatot. Aki úgy dönt, hogy saját webhelyet indít vagy megújítja a régit, abban felmerülhet a címben szereplő kérdés, de akár a következők is:

Mi az a WordPress?
Az ingyenesség bár mellette szól, mire elég hosszútávon a WordPress weboldal készítés a marketingben?
Vannak-e hátrányai az egyedi kódolással szemben?

Nos, a fő különbség a webfejlesztés és a sablon használat között nyilvánvalóan az, hogy egy egyedi oldallal szó szerint a nulláról kell építkezni, míg egy WordPress sablon mellett döntve egy szinte előre elkészített oldalt kapunk, melyet "csak" magunkra kell szabni.

Ebben a cikkben mindkét lehetőségre igyekszem rávilágítani és remélhetőleg segítek dönteni, hogyan tovább a tervezett webhelyeddel.

Egyedi kódolású weboldal, mint maximális színvonal a pénzedért.

A teljesen egyénre szabott honlap mind webdesign, mind a struktúra tekintetében tökéletesen idomul a meghatározott üzleti igényekhez jó szakember választása esetén. Az egyedi tervezésű weboldal létrehozása komoly szakmai tudást igényel, tehát szükségeltetik a folyamatban a profi grafikus/webdesigner, illetve a programozó/fejlesztő összehangolt munkája. Az egyedi kód biztosíték arra, hogy a vállalkozás növekedésével a struktúra korlátok nélkül bővíthető és a teljesítményt támogató új funkciók zökkenőmentesen fejleszthetők.

Weboldal készítés olcsón WordPress-sel? Létezik, hogy a honlapkészítésnek nincs ára?

A WordPress egy nyílt forráskódú, felhasználóbarát, a világon a leggyakrabban használt tartalomkezelő felület, amiben gyakorlatilag szinte bármilyen igényre van megoldás, ami egy laikusnak elég lehet programozási tudás és webdesigner bevonása nélkül. Domain cím regisztrációt, tárhelybérlést, illetve a választott sablon kiválasztását és telepítést követően akár saját magad is összekattintgathatod a weboldalad. A termékek és szolgáltatások bemutatásához csak tudni kell, mit, hol és hogyan kell keresni. Egy marketing szemlélettel, kellő alapossággal felépített WordPress weboldal jól keresőoptimalizálva valóban segíthet Neked abban, hogy elérd a céljaidat és növekedjenek vállalkozásod bevételei. De ehhez mire kell figyelned?

Honlapkészítés lépései

A WordPress weboldal készítés lépésről lépésre nem pont ugyanaz, mint a honlapkészítés munkafolyamata egyedi fejlesztés esetén, de azért mégiscsak vannak közös nevezők.

Cél meghatározás

A weboldal konkrét funkcióinak meghatározása. Miben fogod mérni a hatékonyságot, mit vársz az oldal elkészültét követően?

Pozicionálás

Nélkülözhetetlen a célcsoport meghatározása a potenciális ügyfelek megszólítása végett.

Alapos kulcsszókutatás tükrében felépített tartalomszerkezet

A Google találati listában a láthatóságod kulcsa, hogy teljesen egyedi – nem másolt! – tartalmaddal a valós keresési kifejezésekre reagálj.

Arculatot erősítő megjelenés

A tudatosan kialakított egységes kép, mint kulcsfontosságú tényező, akkor éri el a célját, ha az elemek egymást erősítve közvetítik az üzenetedet a maguk vizuális nyelvén.

Optimalizálás

A gyors betöltődés Google rangsorolást befolyásoló tényező, ezért nem érdemes megfeledkezni a képek méretének csökkentéséről lehetőleg minőségromlás nélkül.

Karbantartás

Egy weboldal létrejötte csak a kezdet. Hogyan tovább? Javasolt rendszeresen frissíteni a honlap tartalmát, tölteni föl új, a felhasználók számára releváns – lehetőleg Google barát módon létrehozott – információkat.

A fentiek mind szükségesek ahhoz, hogy végeredményben jó honlapod legyen akkor is, ha weblap készítésre szánt alacsony költségkerettel tervezel, ezért a WordPress weboldal készítés mellett döntesz. Ha nem szeretnél olyan tapasztalatot szerezni, miszerint olcsó húsnak híg volt a leve, számolj a következőkkel:

  • A sablon bár testreszabható, a tartalmat csak kompromisszumokkal bővítheted.
  • A sablon funkcióiba bár egyedi kód írható szükség esetén, azokat a frissítések idején szükséges ellenőrízni, hogy az oldal egyes részei úgymond nem estek-e szét.

Ne fuss felesleges köröket!

Ügyfeleink példáján látjuk, hogy a WordPress weboldal bár kecsegtető, gazdaságos lehetőségnek bizonyul, sokan mégis ráfizetnek a rossz kivitelezésre. Ebből következik, hogy új, immár megfelelő technikai háttérre épített honlap igénye lép fel. Mi vagy ilyenkor kerülünk képbe és nyújtjuk a kezünket vagy akkor amikor még megy a dilemma, hogy a leendő saját honlap hogyan készüljön el.

Keress minket, ha szeretnéd, hogy a honlapkészítés kezdeti költsége valóban egy megtérülő befektetés legyen!

Csapatunk az elmúlt több, mint 10 év tapasztalatára építve az igényekhez igazított professzionális és minőségi honlapkészítés jegyében az egyedi fejlesztés mellett voksol. 

Gyors, precíz munkát garantálunk stabil, megbízható szakértőkként. Folyamataink kiforrottak, kommunikációnk hatékony. Az egyedi online megoldásokban hiszünk, valamint a dokumentált elemzésekre épülő üzleti stratégiában.

A bejegyzés szerzője:

Pintye Andrea

online marketing tanácsadó és stratéga

További honlap, webdesign, ui, ux cikkeink

Szeretnél profi online jelenlétet, de nem tudod mitől jó egy honlap? Van honlapod, de nem vagy benne biztos, hogy a struktúrája vagy a megjelenése optimális a felhasználóid igényeit tekintve? Íme pár tipp!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban és minőségben a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"