Eljött a weboldal készítés forradalma

Bizonyára tudod mennyire fontos a profi, napjaink elvárásainak megfelelő, keresőmotorokban jól rangsoroló weboldal, hogy versenyképes maradj a piacon. Útmutató a pozitív felhasználói élmény megteremtéséhez a mesterséges intelligencia fényében.
Eljött a weboldal készítés forradalma

Bár az AI chatbot és a nyelvi modell kifejezések a magyar kkv szektorban még meglehetősen ismeretlennek bizonyulnak, a honlapkészítés fogalmát érdemes az új technológiák fényében újragondolni.

Hallgasd meg a cikket:

Akár új weboldalban gondolkodsz, akár egy meglévőt frissítenél, a weboldalad az egyik – sok esetben az első – benyomás, ami a látogatókat éri a márkáddal találkozva. Épp ezért lényegi kérdés, hogy a megjelenés mennyire megnyerő, mennyire tükrözi azt, amit képviselsz? Honnan tudhatod, hogy a tartalom hasznosnak bizonyul a felhasználók számára? E témákat érintően igyekszem minél több hasznos információt rendelkezésedre bocsájtani ebben a cikkben.

Az algoritmusok fontossága a rangsorolásban

Az online marketing világa, a keresőmotorok algoritmusai folyamatosan fejlődnek és változnak, így fontos, hogy a weboldalak kövessék az aktuális SEO trendeket és irányelveket. A keresőoptimalizálás mellett azonban számos más tényező is befolyásolja a helyezést a keresőmotorok találati listáján. A weboldalak fejlesztésekor az üzleti konverziók növelése és a pozitív felhasználói élmény megteremtése a legfontosabb feladatok közé tartozik.

Az egyre személyre szabottabb tartalomoptimalizálás érdekében egyre több márka alkalmazza a mesterséges intelligenciát, amely lehetővé teszi a felhasználói szokások és preferenciák minél alaposabb feltérképezését, ami kulcsfontosságú az üzleti célkitűzések teljesüléséhez.

Hogyan építsünk vonzó és eredményes weboldalt?

A felhasználó által az adott termék, szolgáltatás reklámozásául bejárt online felület használata során átélt érzések, tapasztalatok és élmények összessége magába foglalja az oldal egyszerű használatát, informativitását, a sebességét és hatékonyságát, valamint az esztétikai megjelenését. Mindezek segítik a látogatót a döntéshozatalban. A felhasználói élmény mint látod a felhasználóval való interakció fontos alkotóeleme.

Kijelenthető, hogy az AI alkalmazása pozitív hatást gyakorol a felhasználói élmény javítására irányuló erőfeszítések mellett a vállalkozási célok pontosabb meghatározásában is. Az AI segítségével támogatott személyre szabott élmény a vállalkozások, cégek számára abból a szempontból is előnyös, hogy javítani képes a márka iránti elkötelezettséget és növeli az ügyfélhűséget, ami hosszú távon stabilabb bevételeket eredményezhet.

Hogyan határozza meg a mesterséges intelligencia a felhasználói élményt és az üzleti konverziókat a honlapkészítés során?

Az egyre fejlettebb nyelvi modellek és az AI chatbotok megjelenése új kihívások elé állítják az online jelenlétet építő vállalkozásokat. A szakmai hitelességet tükröző honlapok készítése most fontosabb, mint valaha. Akkor érted ezt meg igazán, hogy egy profi weboldal miért is sarokköve a jó márka online jelenlétének, ha elkezded használni a hagyományos Google kereső mellett vagy helyett pl. a YOU chatbotot, vagy mondjuk a Bing csevegőrobotját.

Ezek ugyanis lehetővé teszik, hogy azonnali választ kapj a kérdéseidre. Ezek annyiban térnek el a közismertebbnek bizonyuló ChatGPT-től, hogy „rá vannak engedve” az internetre, azaz a válaszok generálásához az interneten fellelhető forrásokból is merítenek. A Bing szemlélteti leginkább az AI asszisztensi működést, hiszen a válaszaiban a hivatkozásokat is egyértelműen jeleníti meg.

Az AI egy új hidat jelent a marketingben a potenciális érdeklődők felé vezető úton, ezt a hidat azonban fel kell építeni

Itt jövünk a képbe Mi! A weboldal készítés és webdesign tervezés szakterületén belül arra specializálódtunk, hogy nemcsak esztétikus, hanem funkcionalitás, felhasználói- és ügyfélélmény szempontjából is kiemelkedően jól teljesítő oldalakat hozzunk létre.

Tapasztalataink szerint a legjobban rangsoroló weboldalak elvárásai a következők:

  • látványosak, de kompromisszumosan igazodnak a mobilbarát kialakításhoz,
  • könnyen használhatóak, gyors betöltődésűek, a felhasználói utak áramvonalasak,
  • informatívak, célközönség számára releváns tartalmat biztosítanak,
  • Google és AI chatbot barátak.

Ez a recept. De bontsuk ki a fentieket jobban!

Megnyerő webdesign

A honlapod arculata a márkád arca. Azonban fontos tudni, hogy egy jó webdesign nemcsak esztétikus, hanem mobilra optimalizált is. A mobilbarát és a reszponzivitás szavak gyakran használatosak egymás szinonímáiként. Azt jelentik, hogy a weboldal alkalmazkodni képes  a különböző eszközök méretéhez és kijelzőjéhez, azaz az oldal egészét képező tartalmak dinamikusan rendeződnek át az eszköz képernyőméretének változásaival a felhasználók számára optimális felhasználói élményt nyújtva.

A kellő alaposságra építő webdesign tervezés számol azzal is, hogy megkönnyítse a felhasználók számára az információkeresést, a navigációt és az interakciót. Emellett egy profi honlap grafika egyedi és kreatív, erősíti a brand megjelenését és tükrözi a márkád stílusát és értékét. A vizuális elemek tekintetében pedig a gyors betöltési sebességet technikai oldalról is biztosítja.

Felhasználóbarát struktúra

A reszponzív honlapkészítés során a felület létrehozása magában foglalja a zökkenőmentes felhasználói út kialakítását is. Az oldalad úgy tervezzük meg, hogy a felhasználók könnyen megtalálják és minél rövidebb, de minél több felhasználói útvonalon elérjék a számukra hasznos információkat vagy épp funkciókat.

Törekszünk minél egyszerűbb struktúrát kialakítani a könnyed navigáció érdekében, a menürendszert pedig áttekinthetően, logikusan és a kulcsszókutatási elemzések szerint megoldani. Ezek mind kulcsok a weboldal minél jobb organikus eléréséhez.

Áttekinthető, SEO- és beszélgetésoptimalizált tartalom

A jó weboldal üzenetével megszólítja a célközönséget és konverziót generál. Talán felmerül benned a kérdés, hogy mégis hogyan érhető ez el? A programozást megelőzően alapos kulcsszókutatást és versenytárselemzést végzünk. AI alapú technológiákat használunk a hatékonyságunk növelése végett, hogy maximálisan egyedi, Rád szabott, a Te üzleti igényeidhez igazított weblapot tudjunk a szolgálatodba állítani.

Az AI algoritmusok képesek az adatok átfogó elemzésére és a trendek azonosítására, ez pedig rendkívüli segítséget jelent az üzleti marketingfolyamatok optimalizálásában. Csapatunk a munka kezdeti szakaszában szorosan együttműködik Veled, hogy megértsük céljaidat, mert így tudunk olyan eredményt garantálni, ami összhangban van a márkáddal és a célcsoportod igényeivel.

Az általunk készített honlap keresőmotorokra és egyben AI chatbotok válaszaira is optimalizált, ami garancia arra, hogy a potenciális ügyfelek könnyebben megtaláljanak az interneten, akár hirdetési tevékenység nélkül.

Rendszeres tartalommarketing

Az emberek többsége jelenleg még többnyire a Google használatával kutat termék vagy szolgáltatás után. Az organikus forgalom növelése fontos szerepet játszik a márkaépítésben, hiszen az érdeklődők jellemzően jobban megbíznak egy márkában, ha az magasabban rangsorolódik a keresési eredmények között. A Domain Authority (DA) érték egy olyan pontszám, ami a weboldal minőségét és hitelességét jelöli a keresőmotorok szemszögéből, skálázva 1-től 100-ig.

Minél magasabb az érték, annál nagyobb az esélye, hogy a weboldal jó pozíciót ér el a találati listán. A DA-t olyan tényezők befolyásolják, mint az oldal kora, a tartalom és a linkek minősége, illetve mennyisége és az általános hitelesség. A DA érték javítása hosszútávú, rendszeres optimalizálási folyamatot igényel, beleértve a tartalom naprakészen tartását, a linképítést, az oldal sebességének optimalizálását és a technikai SEO részleteinek finomhangolását.

Hiteles, stílusos jelenlét kiemelkedő teljesítményre hangolva

Mind az üzleti világban, mind a technológiai iparban az innováció rendkívül fontos, hogy lépést lehessen tartani a piaci változásokkal és versenytársakkal. Ennek szükségét Mi magunk is érezzük, hogy naprakészek maradjunk és a szakmai fejlődési ívet megőrízzük.

Az újdonságok alkalmazása javítja a Mi eredményességünket is. Az új trendek megismerése és követése pedig segít abban, hogy előre lássuk azokat a változásokat, melyekre célszerű időben reagálni. Határozottan állítjuk, hogy a legújabb technológiákhoz való idomulás a maximális hatékonyság iránt elkötelezett megbízóinknak óriási előnyt biztosíthat.

Talán Te magad is tapasztaltad már, hogy egy szakmai partner kiválasztása nagyban befolyásolja az eredmények minőségét. Itt említeném meg a Mi mozgatórugónkat. Motivációnk az, hogy a piacon olyan honlaptervezési szolgáltatást nyújtsuk, ami segít a vállalkozásoknak, brandeknek kiállni az idő próbáját és stabil lábakat biztosítani napjaink bizonytalan világában.

Az etikus marketing hívei vagyunk, aminek gyakorlatát a következőképpen írnám le:

  • a termékek és szolgáltatások valós értékének és minőségének egyenes és átfogó kommunikálása,
  • az érdeklődők, látogatók keresési céljainak tiszteletben tartása,
  • tisztességes, azaz hiteles képet közvetítő reklámtevékenység,
  • hosszútávon fenntartható marketingkommunikációs stratégia felépítése,
  • az általunk vállalt szolgáltatás transzparenciája.

A fentiek mind hozzájárulnak a bizalom kialakulásához és a márkahűség megtartásához.

A weboldal készítés folyamata

A honlapkészítés során meghatározzuk a márkád egyedi jellemzőit, melyek olyan faktort képeznek, amiket igyekszünk a lehető legjobban kidomborítani a marketingkommunikáció során.

Az elrendezéstől a színsémán át a tipográfiáig és a képekig mindent gondos odafigyeléssel alakítunk ki, hogy a weboldaladnak professzionális megjelenést biztosítsunk és könnyen navigálhatóvá varázsoljuk. A tartalmat a robotokra optimalizáljuk, hogy minél előkelőbb helyen jelenj meg a találati listában és organikusan is minél több látogatót érj el.

A minőségi tartalom megszólít, megoldást kínál és újabb lépésbe vezet át

Úgy véljük az igazán jó weboldal nem csak bemutatja a vállalkozást, hanem lelkesít, párbeszédre, kapcsolatfelvételre hív. Ha minket választasz honlapkészítő partnerednek, biztos lehetsz benne, hogy olyan szolgáltatást kapsz, ami segít a vállalkozásod következő szintre emelésében.

Szakértői csapatunk összehangolt lépések sorozatával, valamint a mesterséges intelligencia produktivitásával olyan weboldalt hoz létre, amely hitelességet közvetít a potenciális ügyfelek felé. Ha többet szeretnél megtudni honlaptervezési szolgáltatásunkról, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma.

A bejegyzés szerzője:

Pintye Andrea

online marketing tanácsadó és stratéga

További honlap, webdesign, ui, ux cikkeink

Szeretnél profi online jelenlétet, de nem tudod mitől jó egy honlap? Van honlapod, de nem vagy benne biztos, hogy a struktúrája vagy a megjelenése optimális a felhasználóid igényeit tekintve? Íme pár tipp!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban és minőségben a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"