Honlapszövegírás a SEO szolgálatában

A Google keresőoptimalizálás jelentése a minőségi és mennyiségi tartalommal van összefüggésben. Szeretnéd tudni mit jelent a SEO fókuszú tartalommarketing a gyakorlatban?
Honlapszövegírás a SEO szolgálatában

Új, üzleti célú weblap készítése esetén ki ne vágyna arra, ha az oldala a Google találati listáján előkelő helyen jelenne meg?! Ez szép cél, azonban az előre rangsorolás számos tényező eredménye. Tudd meg, melyek ezek!

A Google rangsorolási szempontok listája folyamatosan változik, ráadásul ez olyan terület, mely következetes munkát igényel hosszútávon. A keresőoptimalizálás, röviden SEO egyik alapköve, hogy úgy készüljenek el a honlapodra kerülő tartalmak, hogy azokat a Google a felhasználó számára relevánsnak ítélje meg, illetve, hogy maga a tartalom egyáltalán a Google számára látható legyen. Webfejlesztő szakemberek, mint mi is, természetesen tudunk neked ebben segíteni a technikai SEO oldalról, azonban bármennyire is biztosítunk Téged a profi alapozásról, a vállalkozásod által kínált termékeidet, szolgáltatásaidat te ismered a legjobban, neked kell meghatározni azt, hogy miben vagy más a piac többi szereplőjéhez képest, mivel tudsz többet, jobbat nyújtani, mint ők. A weblap készítés lépései között épp ezért ez az egyik legfontosabb feladat. Össze kell gyúrnod a látogatóknak átadni kívánt mondandódat egy információcsomaggá, ezáltal fogják a Te gondolataid beindítani a motort.

FUNKCIÓ

Ha konkretizáltad magadban milyen feladatot kell betöltenie a honlapodnak, akkor az elvárásaid alapján tudnak Neked a weblap készítő szakemberek olyan honlapstruktúrát kidolgozni, ami stabil váza lesz a marketingkommunikációdnak. Amint megvan a vezércsillag, amelyet követni lehet, ennek lehet alárendelni minden definiált feladatot.

JÓL MEGVÁLASZTOTT KULCSSZAVAK

Honlap készítés közben előjön majd a kérdés, hogy szerinted milyen hívószavak, keresőszavak, kifejezések beütésével találhatnak rá a felhasználók az oldaladra. Ennél a kérdésnél célszerű számolni a szolgáltatási területedet érintő szakzsargonnal is. Ha a szerinted fontos kulcsszavakat meghatároztad, el tud indulni egy alaposabb kulcsszókutatás, melynek fontos szerepe van a technikai SEO beállítások tekintetében éppúgy, mint a honlapodra kerülő tartalmak esetén. Minimális SEO alapok ismeretében Te magad is meg tudod írni a honlapod szövegét, de ha nem szeretnél ezzel bíbelődni vagy inkább profira bíznád, akkor ezt a feladatot természetesen leveszik a válladról. Egy valamit fontos tudnod. Ez plusz munka, mely befolyásolhatja a honlapkészítés munkadíját. Van aki belekalkulálja az árba, van aki elengedi. Ez az adott webfejlesztő üzleti modelljétől függ. Neked kell eldöntened, hogy a weboldal keresőoptimalizálása számodra mennyire fontos. Ha az, akkor kérdez sokat, ki mit tud kínálni.

MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI TARTALOM

A Google-ben a releváns találatok között a Te weboldalad annál nagyobb eséllyel fog megjelenni, minél több, a felhasználók számára értékes, valamint a Google robotok "szeme" előtt látható tartalmat kínálsz. A honlapon ezért időnként érdemes gyarapítani a „karakterek számát” témába vágó információkkal, új bejegyzésekkel. Minden felkerülő friss tartalom erősíti a helyezést. Ha van rá lehetőség folyamatosan foglalkozz az oldaladdal, mert a Google bonyolult algoritmusok révén az aktív tevékenységet „érzékeli”.Ennek érdekében jó döntés a saját blog indítása az oldaladon.

Honlapszövegírás a SEO szolgálatában

Ha nem vagy erős írói vénával megáldva, akkor a honlapodra kerülő blogbejegyzések írása igen sok időt és energiát kívánhat tőled. A cikkírást ki tudod szervezni szövegíróknak. Ha e megoldás mellett döntesz, fontos, hogy a megbízott minden a honlapodat támogató kulcsszót, kulcsszó kombinációt ismerjen és magától is tudja, hogy mikor melyikkel kell dolgoznia.

Ha a bejegyzéseidet Te magad fogod írni, akkor tulajdonképpen számodra a folyamatos honlap keresőoptimalizálás ezzel biztosított is. A legfontosabb, hogy próbálj a látogató agyával gondolkodni. Az írásaid a még fel sem tett kérdéseire legyenek a válaszok. Olyan információkat biztosíts a számára, ami valóban a hasznára lesz, tájékoztatja, hozzájárul a célja eléréséhez. Jó cikkel a figyelmét magadra tudod terelni és mire az olvasás végére ér már megalapoztad a bizalmat. Az olvasást könnyítheted azzal, ha a tartalmat tagolod bekezdésekkel, képekkel, felsorolásokkal. Bár a blogod nem csak a felhasználóknak szól, hanem a Google-nek is, vigyázz, hogy a kulcsszavak természetes módon tűzdeljék a tartalmat, tehát ne halmozd őket.

TARTALOM SZEGMENTÁLÁSA

A honlap struktúrájának kialakításakor jöhet elő az a probléma, hogy amennyiben több szolgáltatást, vagy épp terméket szeretnél kínálni, az áttekinthetőség érdekében valahogy csoportosítani kell őket. A szegmentálás révén a kulcsszavakat is szépen az adott téma köré lehet rendezni és minden oldalt valóban releváns tartalommal lehet megtölteni. Ez sokat segít abban, hogy a meghatározott kifejezésre minél jobb helyen szerepelj az organikus találatok között.

LINKÉPÍTÉS

Egy weboldal seo értékét növelik az oldalra mutató, minőségi oldalakról származó releváns linkek is. Nem a linkek mennyisége, hanem a minősége a mérvadó. A belső linkek ugyanolyan fontosak, mint a külső linkek. Ezzel pedig ezt a cikket a teljesség igénye nélkül zárom.

A fentiekből is látszik, hogy a Google találati listájában előre kerülni manapság nehezebb mint régen, viszont nem lehetetlen a tudatos tartalommarketing révén. Ha e terület számodra továbbra is túl idegen, viszont érted a jelentőségét de profira bíznád a stratégia kidolgozását vagy olyan honlapot szeretnél, mely a SEO elvárásoknak megfelel, ne légy rest felvenni velem a kapcsolatot.

 

A bejegyzés szerzője:

Pintye Andrea

online marketing tanácsadó és stratéga

További honlap, webdesign, ui, ux cikkeink

Szeretnél profi online jelenlétet, de nem tudod mitől jó egy honlap? Van honlapod, de nem vagy benne biztos, hogy a struktúrája vagy a megjelenése optimális a felhasználóid igényeit tekintve? Íme pár tipp!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban és minőségben a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"