Egy profi logó ismérvei

A logó elsődleges célja az egyértelmű megkülönböztetés, ezáltal megkönnyítve a tájékozódást a piac szereplői között. Szerepe olykor talán túlságosan alul van értékelve, pedig a profi logó jelentősége nagyobb, mint elsőre gondolnád.
Egy profi logó ismérvei

Amikor logótervezésben gondolkodsz, valószínűleg nem idegen számodra az a kijelentés, miszerint a logód a vállalkozásod jövőjét tekintve egy meghatározó pont, hiszen univerzálisan jelképezi mindazt, amit képviselsz. Egysmást azonban még illik tudni róla.

A logó készítés folyamatát esetünkben egy beszélgetés előzi meg, mely során bővebb betekintést nyerünk tőled a Te világodba, szolgáltatásaidba, céljaidba. Ez a lépés segít, hogy jobban megismerjünk Téged, illetve a vállalkozásodat. Beszélkedés, ismerkedés közben ugyanis a grafikus fejében is kialakul egy kép és a tiedben is. E kettő vízióban pedig meg kell találni a közös nevezőt, hogy véderedményben azt kapd, amit elképzeltél, ráadásul szakmai szemmel is jónak ítélve. Előfordulhat, hogy teljesen tanácstalan vagy és segítségre van szükséged az inspirálódáshoz. Ez esetben együtt határozzuk meg azokat a stílusjegyeket, melyekkel tudsz azonosulni és melyek mentén el lehet kezdeni a grafikai tervezést.

A kész logó meghatározza az arculattervezés irányát is, ezért erős vizuális értékkel bír. Ebből adódóan rendkívül fontos, hogy megfelelően legyen elkészítve. Amikor egy iparági szabványnak megfelelő vektorgrafikai alkalmazással készült logót kapsz, biztos lehetsz benne, hogy a „védjegyed” a későbbiekben bármilyen célú felhasználást tekintve megállja majd a helyét. Hogy mégis mit értek tökéletes kivitelezés alatt pontosan?

Korlátlan méretezhetőség

Készülhet egy logó Photoshop-ban is, viszont abban biztos lehetsz, hogy ebben az esetben az embléma alkalmazhatóságának a lehetősége korlátozott lesz. Miért? Mert a Photoshop bár piacvezető szoftver a grafikus szakmában, ennek ellenére érdemes tudnod, hogy pixelgrafikus képalkotó és fotószerkesztő program. Az ebben készített grafika nem méretezhető korlátlanul minőségromlás nélkül. Profi logót vektorgrafikus szerkesztőprogrammal kell létrehozni. Ez garantálja, hogy nyomdák, grafikai stúdiók, reklámügynökségek probléma nélkül tudják felhasználni grafikai tervezés vagy nyomtatás fázisában bármekkora méretben felnagyítva.

Stílus

A logótervezésnél fontos, hogy stílusában igazodjon a választott célközönségedhez. A grafikai tervezési folyamat irányát meghatározza a cég profilja, szolgáltatása, valamint a kiválasztott színek kombinációja. Ez utóbbi tényező a készülő arculat színvilágát is előrevetíti. Forma szempontjából előnyös a stilizált, a kevéssé bonyolult megjelenítés, így jobban megjegyezhetők és befogadhatók a grafikai elemek. Itt teljesen igaz, hogy a kevesebb több.

Funkcionalitás

Az embléma megjelenhet több felületen is. Amikor például névjegykártyán kerül alkalmazásra, lényeges, hogy olvasható legyen, a nyomtató „elbírja” az apró részleteket. Előfordul, hogy több alternatíva kimentése garantálja a széleskörű felhasználhatóságot. Trükközhetünk a cégnév hosszával vagy épp a szlogen elhagyásával az alkalmazási területeknek megfelelően.

Minőségi megjelenést szeretnél cégednek, termékednek vagy szolgáltatásodnak? Erősségünk az egyedi, személyre szabott logótervezés, teljes arculat tervezés prémium minőségben. Ha a márkád megjelenésének kialakítását ránk bízod, az előzetes egyeztetést követően a meghatározott árak szerint tudod kiválasztani a számodra megfelelő konstrukciót. A folyamatot tekintve általában néhány körös korrektúra fordulóban rajzolódik ki a logó végleges formája, melyet többféle fájlkiterjesztésben kapsz kézhez. 

Tűnj ki a tömegből, legyél vizuálisan erősebb a versenytársaidnál!
Keress minket bizalommal!

A bejegyzés szerzője:

Pintye Andrea

online marketing tanácsadó és stratéga

További grafika, arculat cikkeink

A megnyerő céges megjelenés (arculat) hatékonyan képes támogatni a marketinged, mert a minőségi grafika a reklámtevékenységed eredményességét tudja növelni! Íme pár tipp cégarculat tervezés és logó készítés témában egy grafikai stúdió tollából!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban és minőségben a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"