Egy profi logó ismérvei

A logó elsődleges célja az egyértelmű megkülönböztetés, ezáltal megkönnyítve a tájékozódást a piac szereplői között.
Egy profi logó ismérvei

Amikor logótervezésben gondolkodsz, valószínűleg nem idegen számodra, a kijelentés, miszerint a logód a vállalkozásod jövőjét tekintve egy meghatározó pont, hiszen univerzálisan jelképezi mindazt, amit képviselsz. Egysmást azonban még illik tudni róla.

A logó készítés folyamatát nálam egy beszélgetés előzi meg, mely során bővebb betekintést kapok tőled a világodba, céljaidba. Ez segít, hogy jobban megismerjelek Téged, illetve a vállalkozásodat. Miközben beszélünk az én fejemben is kialakul az a kép, ami a tiedben már talán ott is van. Előfordulhat, hogy teljesen tanácstalan vagy és segítségre van szükséged az inspirálódáshoz. Ez esetben együtt határozzuk meg azokat a stílusjegyeket, melyek mentén el lehet kezdeni a tervezést.

A kész logó meghatározza az arculattervezés irányát is, ezért erős reklámértékkel bír. Ebből kiindulva számomra rendkívül fontos, hogy megfelelően legyen elkészítve. Amikor egy iparági szabványnak megfelelő vektorgrafikai alkalmazással készült logót adok át, biztos lehetsz benne, hogy a „védjegyed” a későbbiekben bármilyen felhasználást tekintve megállja majd a helyét. Hogy mégis mit is értek ez alatt pontosan?

Korlátlan méretezhetőség

Készülhet egy logó Photoshop-ban is, viszont abban biztos lehetsz, hogy ebben az esetben az embléma alkalmazhatóságának a lehetősége korlátozott lesz. Miért? Mert a Photoshop bár piacvezető szoftver a grafikus szakmában, ennek ellenére érdemes tudnod, hogy pixelgrafikus képalkotó és fotószerkesztő program. Az ebben készített grafika nem méretezhető korlátlanul minőségromlás nélkül. Profi logót vektorgrafikus szerkesztőprogrammal kell létrehozni. Ez garantálja, hogy nyomdák, grafikai stúdiók, reklámügynökségek probléma nélkül tudják felhasználni a tervezés vagy a nyomtatás fázisában bármekkora méretben felnagyítva.

Stílus

A logótervezésnél fontos, hogy stílusában igazodjon a választott célközönségedhez. A grafikai tervezési folyamat irányát meghatározza a cég profilja, szolgáltatása, valamint a kiválasztott színek kombinációja. Ez utóbbi tényező a készülő arculat színvilágát is előrevetíti. Forma szempontjából előnyös a stilizált, a kevéssé bonyolult megjelenítés, így jobban megjegyezhetők és befogadhatók a grafikai elemek.

Funkcionalitás

Az embléma megjelenhet több felületen is. Amikor például névjegykártyán kerül alkalmazásra, lényeges, hogy olvasható legyen, a nyomtató „elbírja” az apró részleteket. Előfordul, hogy több alternatíva kimentése garantálja a széleskörű felhasználhatóságot. Trükközhetünk a cégnév hosszával vagy épp a szlogen elhagyásával az alkalmazási területeknek megfelelően.

Ha a megjelenésed kialakításával engem szeretnél megbízni, az előzetes egyeztetést követően, meghatározott árak szerint tudod kiválasztani a számodra megfelelő konstrukciót. Általában néhány körös korrektúra fordulóban rajzolódik ki a logó végleges formája, melyet igény szerint többféle kiterjesztésben kapsz kézhez.

Tűnj ki a tömegből, legyél vizuálisan erősebb a versenytársaidnál!

Kérdésed van logó készítés vagy épp arculattervezés témában? Keress!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.
  • Prémium minőségre törekszünk

  • Segítőkészek és elérhetőek vagyunk

  • Maximalistán, és lelkesen dolgozunk

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"