Blog, mint rendkívül hatékony marketingeszköz

Nem titok, hogy a blog írás az információ átadáson túl, számos egyéb, anyagilag is megtérülő funkciót lát el. Te ismered a blog írás összes előnyös tulajdonságát? Ha nem, tarts velem! Boncolgassuk tovább a témát!
Blog, mint rendkívül hatékony marketingeszköz

A blog írás igénye személyes márkaépítés és üzleti célú tartalomgyártás okán is felmerülhet. A Google keresőoptimalizálás mindkét esetben célszerű a weboldal láthatósága miatt. A blogolás, a saját blog készítése azonban egyéb okokból is hasznos lehet.

Hallgasd meg a cikket:

Munkám során a tapasztalataimat, vagy épp a projektek közben felmerülő kérdéseket blog bejegyzések formájában dolgozom fel. Íly módon igyekszem segítségedre lenni naprakész információkkal, melyek révén betekintést nyerhetsz most te is marketinges munkafolyamatokba.

A saját honlapod struktúrájának megtervezése, a jövőt érintő marketingtevékenységed szempontjából kiemelten fontos, hiszen e feladat a hatékony és eredményes értékesítői rendszer egyik alappillérét képezi. Ennek terhe nem kell, hogy rád háruljon, ugyanis megfelelő szakember segítségével a céljaid és a szakmai tapasztalatok szimbiózisával születik meg a számodra ideális oldaltérkép.

Bár talán határozott elképzelésed van a vágyott honlapod felépítését illetően, mégis érdemes figyelembe venned azokat a javaslatokat, melyek egy csokorba foglalva eléd tárják azt, hogy melyek egy bemutatkozó jellegű, ún. szabványos weboldal főbb elemei. Üzleti weboldal készítés során meg lehet határozni olyan jól bevált megoldásokat, melyek mellett kár lenne elmenned.

Szeretnéd tudni, hogy mitől jó egy honlap?

Ezt szemlélhetjük több nézőpontból is. Elsősorban Te tapasztalod a hatékonyságát, például a beérkező árajánlatkérések számából. A felhasználók pedig az oldaladon járva elkönyvelik magukban a felhasználói élményüket, ami azt jelenti, hogy mennyire volt izgalmas számukra a Te honlapodat böngészni. Az oldaladra érkezők számából pedig megtudhatod, hogy informálisan mennyire minősülsz releváns találatnak a keresési célok szerint.

Amennyiben szeretnéd, hogy a honlapod képes legyen a potenciális felhasználóid igényeire hatékonyan reagálni, a keresési célokra érdemes a tartalmaidnak válaszolnia. E cél érdekében azonban a tartalmaknak az oldaladon helyet kell biztosítani. Alább felsorolom melyek azok az "alap" menüpontok, melyek ismeretében a frissülő tartalmaidat egy - a felhasználók számára logikus - áttekinthető rendszerbe tudod illeszteni.

Főoldal 

Célja a pozitív első benyomás, és a vezetett, tovább navigáltatás. Jellemzően ide kerülnek azok az éppen aktuális információk is, melyek például egy kampányt támogatnak vagy kiemelt figyelmet igényelnek. 

Bemutatkozás 

Azonosíthatóság, átfogó kép nyújtása és hitelességet alátámasztó információk megosztása magadról, vagy a vállalkozásodról. Ma már nem divatosak a száraz, tényszerű adatok, amik a végzettségekre szorítkoznak. Érdemesebb kreatívan írni arról, hogy mi a vállalkozásod története, hogyan született benned meg az ötlet, és milyen utat jártál be a megvalósításig. 

Szolgáltatások 

Konkrét tevékenység(ek) vagy ajánlat(ok) meghatározása. Lehetőség szerint kifejtése is.

Blog 

Szakmai hitelességet támogató informatív, cikkszerű tartalmak készítése, kulcsszósűrűség növelése, tartalom bővítés. Értékesítést segítő, figyelemfelkeltő izgalmas bejegyzések írása, amikben az olvasó felismeri, hogy a Te terméked vagy szolgáltatásod a megoldás az ő problémájára. 

GYIK 

Gyakorta felmerülő kérdések listája, a rájuk adott válaszok megjelenítése, kulcsszósűrűség növelése. 

Kapcsolat 

Elérhetőségi adatok és további online kommunikációs csatornák felsorolása, kapcsolatfelvétel biztosítása. 

Mint látod a fenti menüpontoknak konkrét célja van. A blog jelentése és funkciója mellett, számos további előnyös tulajdonságát is fel lehet sorolni. Épp ezért vegyük most sorra ezeket, hiszen a cikk alapvetően a blog jelentőségének kifejtése miatt készült. Ha személyes blog készítése mellett döntesz számtalan pozitív módon fog megtérülni a belefektetett munkád!

Tudd, hogy az alábbiakra csak a blog vezetése képes: 
Egyedi értékek, egyéni jellemzők hangsúlyozása 

Biztosan Te is észrevetted már, hogy amennyiben azt a tevékenységet végzed, amit szeretsz, motivált tudsz maradni, mindig akarsz fejlődni és a személyes fejlődésed révén szeretnél másoknak is segíteni. Többek között ez ösztönzi az embereket arra, hogy alkossanak, tanítsanak, blogot indítsanak. A blog bejegyzéseid képesek arra, hogy átadják az olvasóidnak azt az energiát, és értékrendet amit képviselsz. A jó energiához, és szimpatikus eszmékhez az emberek mindig kapcsolódni akarnak. Vissza fognak az oldaladra járni, majd vásárolni tőled. A gondolataid megosztása révén lendületet adsz a honlapodnak, ezáltal pedig a marketingednek. Úgy is mondhatjuk, hogy a honlapod a blogoddal képes igazán élni. 

Keresőoptimalizálás támogatása 

Az alapos kulcssszókutatás eredményeit kiértékelve a honlapodat - technikai SEO-t tekintve - konkrétan meghatározott kulcssszavakra és a keresési kifejezésekre fel lehet készíteni. Önmagában ez azonban ma már csak ritka esetben elegendő az első helyhez a Google-ben. Folyamatos tartalomgyártással azonban az oldal SEO értékét tovább lehet erősíteni. Ha következetesen és rendszeresen friss tartalmakat készítesz, lehetőséged van fokozatosan növelni oldaladon a kulcsszósűrűséget. Ezáltal tudsz bizonyos keresésekre láthatóvá válni vagy előrébb sorolódni a találati listán.  

Bizalmi faktor növelése 

Egy-egy téma kifejtésével szakmai hozzáértésedet támaszthatod alá, illetve a munkamódszere(i)det mutathatod be. Az esetek többségében ezzel kedvet tudsz csinálni a közös munkához vagy a szolgáltatás/termék megrendeléséhez, azaz az ajánlatodat vonzóbbá tudod tenni.

Tartalommarketing támogatása   

Ha jelen vagy több online csatornán, dinamikusabbá, színesebbé válhat a kommunikációd. Tudod növelni a kiáramló tartalmaid mennyiségét, illetve színesíteni a tartalmak változatosságát, ha a megírt blog cikket megosztás előtt be is harangozod.

Profi honlapkészítés során a fentiek teljesülnek, és egy új blog indítása szárnyakat ad neked az online világban, miközben a kijelölt célok felé tartasz. Így dolgozunk mi magunk is, mert ezekben látjuk az eredmények kulcsát. Hisszük, hogy a lelked hangja a honlapodon megszólaltatható. Erre épülnek a munkafolyamataink, melyek során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy első lépésben téged megismerjünk. Személyre szabott megjelenést biztosítunk számodra, kezdve a teljes arculattervezéstől a honlapkészítés összes fázisában segíteni tudunk neked. Böngéssz tovább a blogon és ismerkedj meg velük még jobban. Ha pedig kedvet kaptál saját blog indításához egy olyan rendszeren alapuló honlappal, amire a jövőben támaszkodhatsz, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! Mi biztosítjuk számodra a megfelelő online megjelenést és a szakmai tudást.

A bejegyzés szerzője:

Pintye Andrea

online marketing tanácsadó és stratéga

További marketing cikkeink

A marketing feladata, hogy a vásárlók, látogatók igényeinek kielégítése érdekében pozitív benyomást keltsen. Azonban termékek és szolgáltatások megismertetésén túl a jó stratégia és hiteles kommunikáció révén segít kifejezni a képviselt eszmét is. Olvass róla hogyan!

Garantált minőség

Minden munkafolyamatunkat arra építjük, hogy az elvállalt projektbe minden tudásunkat beletehessük. Nyugodt lehetsz, hogy árban és minőségben a legjobbat kaptad, nem fogy el a tudásunk munka közben, számíthatsz ránk évek múlva is, akárcsak a többi ügyfelünk.

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"